2024-05-08 10:59:00

 

Anadolu Üniversiteler Birliği'nin (AÜB) düzenlediği Üniversite Tanıtım Fuarlarının bu yıl ilki, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

Sümer Kampüsü Sergi Salonunda gerçekleştirilen fuara Kayseri’deki çok sayıda liseden katılan binlerce üniversite adayı öğrenci, üniversiteleri keşfetme fırsatı buldu. Fuara ayrıca birlik üyesi bazı üniversitelerin Rektörleri ve Rektör Yardımcıları da katıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, fuara eğitim fuarına ev sahipliğ yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, fuarın üniversite adayı gençlerin üniversiteleri tanımaları açısından önemine dikkati çekti.

Prof. Yılmaz, “Gençleri, üniversite adaylarını üniversitelerle bir araya getirmek ve doğru bilgiyle bir araya getirmek önemli. Bana göre daha da önemlisi yalnızca İstanbul, Ankara, İzmir’de değil Anadolu Üniversiteler Birliği’nin temsil ettiği illerde de son derece kaliteli, son derece nitelikli üniversitelerimizin en iyi şekilde eğitim verip, gençlerimizi iş hayatıyla, profesyonel hayatla buluşturma niteliklerini ortaya koymak önemli. Bu fuarları da biz bu amaçla öyle zannediyorum ki yerine getiriyor olacağız” diye konuştu.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da fuardaki konuşmasında, üniversiteler olarak eğitim-öğretim faaliyetleri içerisinde önceliklerinin öğrencilerin yetiştirilmesi olduğunu, bu nedenle düzenledikleri eğitim fuarlarının bu açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Rektör Yılmaz ile fuara katılan birlik üyesi üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları açılan stantları ziyaret etti.

Tam gün süren fuarı Kayseri’deki çeşitli liselerden yaklaşık 2 bin öğrenci ziyaret etti.